Tompoucen

Het welbekende roze gebakje met banketbakkersroom, iedereen kent hem wel en heeft hem wel eens gegeten; de tompouce. Mini tompoucen, oranje tompoucen, ze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en voor verschillende gelegenheden. Of het nu gaat om een verjaardag, een feest, een slaging, Koningsdag of gewoon als lekkernij bij de koffie, een tompoes is altijd welkom. Wij als echte kenners van dit roze gebak vertellen je graag meer over wat tompoezen precies zijn, welke soorten tompoucen wij aanbieden en hoe je een tompouce het beste kan eten! 

H2

Wat zijn tompoucen?

Tompoucen zijn gebakjes die bestaan uit bladerdeeg en banketbakkersroom. De tompouce is als volgt opgebouwd: 

  1. Een laagje bladerdeeg;
  2. Laag vanillebanketbakkersroom;
  3. Nog een laagje bladerdeeg; 
  4. (Roze) glazuur. 

Bij sommige soorten tompoucen is het glazuur niet roze, maar oranje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Koningsdag of grote voetbaltoernooien waarbij het Nederlands Elftal speelt (EK en WK). 

H3

De geschiedenis van de tompouce 

Waar komt deze roze lekkernij eigenlijk vandaan? En waarom is deze tompouce genoemd? Dat is een veelgestelde vraag. Tompouce kan ten eerste op twee manieren worden geschreven: tompouce en tompoes. Volgens de Van Dale is ‘tompoes’ de juiste benaming voor de roze lekkernij en komt ‘tompouce’ hier niet in voor. Echter wordt tompouce toch vaak op deze manier geschreven. Lees meer over de geschiedenis van de tompouce!

H2

Soorten tompoucen 

Bij Tompouceonline.nl kun je verschillende soorten tompoucen bestellen. 

H3

Slagroom tompoucen

Dit is de originele tompouce met een laag slagroom erbovenop. Perfect ter vervanging van een stuk taart op een verjaardag of gewoon als lekkernij bij de koffie. Bekijk onze slagroom tompoucen!

H3

Mini tompoucen

De mini tompoucen zijn dan misschien klein in formaat, maar groot in smaak! Ondanks dat het formaat vast staat kun je zelf nog genoeg andere dingen kiezen. Bestel snel onze mini tompoucen

H3

Geslaagd tompoucen

Ben je geslaagd voor je rijbewijs, je examens of heb je iets anders te vieren? Dan komen onze geslaagd tompoucen goed van pas. 

H3

Oranje tompoucen

Minimaal één keer per jaar vliegen deze tompoucen de winkel uit. Gelukkig kun je dan ook bij ons de oranje tompoucen bestellen om er alsnog eentje op te kunnen peuzelen op Koningsdag! 

H2

Tompouce eten

Mini tompoucen

Het is en blijft een uitdaging; hoe eet je een tompouce? Er zijn verschillende tompouce eters:

  • De daklichters: deze halen de bovenste laag bladerdeeg eraf en eten vervolgens beide helften apart op; 
  • De prakkers: de prakkers proberen met een vork een stuk van de tompouce af te hakken;
  • De happers: zij proberen in één keer een hap te nemen van de tompouce. Met als gevolg vieze vingers én een vieze mond; 
  • De snijders: de snijders proberen de tompouce netjes met mes en vork te snijden. Maar of dit altijd netjes gaat is nog maar de vraag. 

Na vele jaren ervaring hebben wij geconcludeerd dat geen van bovenstaande technieken de ideale manier is om een tompouce te eten. Daarom hebben wij een nieuwe methode ontwikkeld; de dubbele dakdekker methode! Wanneer je deze methode toepast is het nooit meer gênant om een tompouce te eten! 

H3

Recept voor tompoucen

Wil jij je liever zelf uitsloven in de keuken dan onze lekkerste tompoucen bestellen? Dan hebben wij een makkelijk recept voor je! Binnen een uur geniet je van overheerlijke zelfgemaakte tompoucen. 

H2

Bestel je favoriete roze lekkernijen! 

Heb jij ook zo een zin gekregen in een lekkere tompouce? Dat komt dan goed uit! Je kunt namelijk direct jouw favoriete tompoucen bestellen via onze webshop